Szukaj

Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI CZEPCZYŃSKI FAMILY FOUNDATION

Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w sklepie internetowym Czepczyński Family Foundation.

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są dobrowolne, lecz niezbędne w celu zrealizowania zamówienia bądź skontaktowania się z CFF. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. Dane osobowe, które posiadamy pochodzą od Ciebie. Uzyskaliśmy je na drodze na przykład złożenia zamówienia czy innej aktywności w sklepie internetowym lub wypełnienia formularza kontaktowego. 

Podstawa prawna przetwarzania

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest:

- rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) oraz

-  ustawa z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t.j. Dz.U. 2019, poz.123 z późn. zm.). 

Masz prawo do dostępu, aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

Musimy usunąć Twoje dane, jeżeli:

- dane osobowe nie są już niezbędne do celów, dla których je zebrano,

- wycofasz zgodę i nie istnieje inna podstawa prawna dla przetwarzania tych danych (np. podatkowa lub wynikająca z prawa do rękojmi),

- wniesiesz sprzeciw do dalszego przetwarzania i nie występują nadrzędne prawnie uzasadnione podstawy przetwarzania (np. podatkowe czy prawo do rękojmi),

- Twoje dane osobowe były przetwarzane niezgodnie z prawem,

- Twoje dane osobowe muszą być usunięte w celu wywiązania się z obowiązku prawnego przewidzianego unijnym lub krajowym przepisem prawnym,

- dane zostały zebrane celem świadczenia usług internetowych dziecku (np. jesteś prawnym opiekunem dziecka, które wyraziło zgodę na przetwarzanie adresu e-mail w celach marketingowych).

Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

 I. KTO JEST ADMINISTRATOREM DANYCH OSOBOWYCH W FUNDACJI CZEPCZYŃSKI FAMILY FOUNDATION?

Administratorem danych osobowych (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:

Czepczyński Family Foundation, z siedzibą w Międzychodzie, przy ul. Wigury 20, 
64-400 Międzychód, wpisaną do Rejestru Stowarzyszeń, innych organizacji społecznych i zawodowych, fundacji oraz samodzielnych publicznych zakładów opieki zdrowotnej prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda 
w Poznaniu,  IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000794645, NIP:  5951485838, REGON: 383879550.

II. JAK CHRONIMY TWOJE DANE OSOBOWE?

Administrator wdrożył politykę bezpieczeństwa danych osobowych i bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.

Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych.

Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.

 III. DLACZEGO I O JAKIE TWOJE DANE OSOBOWE PROSIMY?

 A. ZŁOŻENIE ZAMÓWIENIA W SKLEPIE INTERNETOWYM

W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia.

Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji , dane siedziby oraz numer NIP- niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) - niezbędny do zaadresowania przesyłki; w przypadku niektórych form dostawy adres dostawy Klienta nie jest potrzebny - w takim wypadku prosimy o wskazanie punktu odbioru przesyłki;
3. e-mail - niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia, w przypadku zamówień złożonych wyłącznie z produktów elektronicznych (pliki do pobrania) adres e-mail jest niezbędny celem przekazania zamówionych produktów elektronicznych;
4. numer telefonu - niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników) oraz do komunikacji ze sklepem związanej z realizacją umowy (realizacji zamówienia) i działaniem CFF.

Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez CFF i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:

1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są:

a. Poczta Polska
b. firma kurierska (UPS, DPD, GLS)
c. Paczka w Ruchu

2. adres e-mail przekazywany jest PayPro S.A. z siedzibą w Poznaniu, operatora systemu przelewy24.pl w celu potwierdzenia dokonania płatności (o ile wybrano sposób płatności realizowany przez tego operatora).

W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez CFF.

CFF współpracuje z PayPro S.A., operatorem serwisu przelewy24.pl.

 C. FORMULARZ KONTAKTOWY

W razie potrzeby kontaktu z CFF umożliwiamy kontakt poprzez wypełnienie formularza kontaktowego dostępnego na stronie www.cff.edu.pl/kontakt . W przypadku skorzystania z tej usługi, przekażesz nam swój adres e-mail, który umożliwi komunikację. Podanie adresu e-mail jest dobrowolne, lecz konieczne do obsługi Twojej prośby.

 IV. TWOJE DANE OSOBOWE, KTÓRE POBIERANE SĄ AUTOMATYCZNIE PO WEJŚCIU NA WWW.CFF.EDU.PL  

 A. SERWER

System informatyczny, z którego korzysta CFF automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z CFF. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na CFF i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji CFF w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania. Twoje dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany żeby np. wyświetlać Ci rekomendacje produktowe, jednak nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób istotnie wpływać na Twoją sytuację.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

B. COOKIES

CFF wykorzystuje technologię "cookies", czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia CFF rozpoznania Ciebie i dostosowania CFF do Twoich potrzeb.

CFF wykorzystuje cookies do:

1. Zapamiętania wejścia na stronę www (sesja trwa do czasu, gdy użytkownik zamknie przeglądarkę, o ile w przeglądarce użytkownika nie jest ustawiona opcja pamiętania ostatniej sesji, po czym cookie jest kasowane);

2. Tworzenia statystyk i raportów oglądalności oraz poprawiania funkcjonowania CFF dla promocji produktów własnych.

3. Zbierania plików cookie zewnętrznych na potrzeby marketingowe partnerów, które są im udostępniane w celach promocji usług własnych.

W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z CFF nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania.

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w CFF chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka, a informację o tym jak to zrobić, znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

 Jednocześnie informujemy, że Polityka Cookies dla sklepu internetowego dostępnego pod linkiem: www.cff.edu.pl/sklep została zamieszczona pod linkiem: www.cff.edu.pl/sklep/polityka-cookies .  

 V. POLITYKA PRYWATNOŚCI BEZPIECZEŃSTWA PARTNERÓW CFF

CFF bardzo starannie dobiera swoich partnerów biznesowych zwracając szczególną uwagę na standard i politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów czy administratorów tych partnerów. Dodatkowo zalecamy weryfikację każdego z naszych partnerów w zakresie własnym.

 VI. UDOSTĘPNIANIE TWOICH DANYCH OSOBOWYCH

Jak wspomniano powyżej, Twoje dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom trzecim (kontrahentom, operatorom płatności), jeśli jest to niezbędne do świadczenia usług dla CFF. W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, CFF dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnione wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

 VII. ZMIANA POLITYKI BEZPIECZEŃSTWA CFF

CFF zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania CFF lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.

Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem: www.cff.edu.pl/polityka_prywatnosci .

 VIII. KONTAKT

CFF kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila, a tylko w szczególnych sytuacjach korzystamy z podanego przez Ciebie numeru telefonu.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu mailowego na adres  e-mail: rodo@cff.edu.pl .

W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt mailowy na adres e-mail: rodo@cff.edu.pl.

W powyższych sprawach można również korespondować z nami pod adresem:

Czepczyński Family Foundation

ul. Wigury 20

64-400 Międzychód.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów